Прямой эфир

Як заробити на системі накопичення електроенергії?

Ефективним рішенням із недавнього часу стали системи накопичення електричної енергії — «під ключ» змонтувати таке устаткування можуть спеціалісти компанії, яка спеціалізується на наданні послуг з проєктування, монтажу та обслуговування енергетичного обладнання, зокрема СЕС.

системи накопичення електричної енергії

Що таке системи накопичення енергії

Встановлення Battery Energy Storage System розглядається в Україні як бізнес. Дохід можливий при наданні певних послуг та при різниці цін на енергоносії. Такі об’єкти допомагають збалансувати енергетичну систему.

Сам принцип роботи системи доволі простий. Вона дає можливість зберегти накопичену протягом дня енергію та використати її за потребою. Дохід можна отримати завдяки таким основним способам:

  • цілодобове живлення житлових будівель та промислових об’єктів;
  • зниження пікового попиту на електричну енергію. Коли електрика дешевша (наприклад, вночі), можна її закачати в обладнання, а в пік навантаження використати для своїх потреб.

За допомогою збереженої енергії можна повністю забезпечити роботу побутових приладів житлового фонду при появі проблем функціонування централізованої мережі.

Для підприємств часто використовують комплексні рішення з додатковим монтажем сонячної електростанції.

Додаткові послуги, які дозволять ефективно облаштувати автономне енергопостачання

Солар Гардер

Накопичувати електричну енергію можна з власної сонячної електростанції. Її встановлюють фізичні особи та підприємства, установи й організації різних форм власності та організаційно-правових типів. Клієнтам доступні мережеві, гібридні та автономні моделі різної потужності.

Фахівці з сонячної енергетики «Солар Гардер» додатково виконують весь спектр послуг з установки, підключення, налаштування СЕС. Співробітники мають всі необхідні знання, уміння, та навички, щоб оптимально спроєктувати, змонтувати, налагодити і юридично правильно оформити СЕС різної потужності та функціональності. Найпопулярніші послуги фахівців, які входять у комплексне рішення:

  • автономне освітлення. Для роботи світлотехніки вночі використовується електрична енергія, яка була накопичена з денного світла. Для цього застосовується мініелектростанція, до складу якої входять панелі, акумулятор, інвертор, контролер заряду, лампи для освітлення, а також датчик;
  • оформлення «Зеленого тарифу». Для легітимного закріплення роботи СЕС клієнти надають тільки перелік необхідних документів, а компанія займається оформленням;
  • проєктування та монтаж сонячних електростанцій. Перевірка об’єкта та планування місця знаходження кожного елементу СЕС за допомогою комп’ютерної візуалізації дозволяють монтувати панелі та інші компоненти станції в найвигіднішій геометрії, яка забезпечить максимальний коефіцієнт корисної дії устаткування.

Важливу роль в ефективній роботі сонячної електростанції грає правильне та своєчасне сервісне обслуговування. Тестування та виявлення недоліків у роботі СЕС кваліфікованим персоналом забезпечують її довготривалу, безперебійну та продуктивну експлуатацію.